Прогулянка по китайському ринку. ФОТОрепортаж
Ринок ми знайшли випадково в невеликому китайському містечку увей провінції Ганьсу.
Прог уліваясь повз шикарних магазинів, згорнули в підворіття і поринули в царство насичених запахів і звуків. Перше що вразило - відкритість і позитивність людей. При бачачи двох досить великих фотокамер, народ активно посміхався.
Друге - цілковита (на наш погляд) антисанітарія. Але при цьому, мух і смороду немає.
Сам ринок складається з двох довгих коридорів. В одному продають м'ясо і тут же його готують, в іншому продають спеції і зелень.
Коридор «Кулінарія»:
Китайські чоловіки більш стримані в емоціях. Тут немає хапань за руку, як на типових східних базарах.
Всі займаються своєю справою. Це соя, тофу (дофу).
Продають мішками.
Локшина для місцевих жителів - як для російських картопля. На смак вся однакова, але за формою вона вся різна.
Смак створюється приправами і методом приготування.
Проводять локшину на місці. З плоского листа тесту, машинкою нарізаються смужки. Товщину і «кучерявості» можна регулювати. Робиться моментально.
Китайці мастаки на вигадку. На всьому ринку є безліч машинок для нарізки локшини, але я не побачив схожих. Всі різні.
Крім локшини, є вермішель і макарони. Можна купити шматок тіста і самому нарізати там, де сподобається.
Бобові.
Крупи.
Контроль і облік.
Соусів там неміряно. У наших магазинів немає і 10% від кількості соусів, що є на маленькому ринку в повідомЕ.
Так само є все для чайної церемонії. Тирса, сучки дерев, сухе листя. Всі ці інгредієнти додаються в напій. Сам напій - дивний. Я не любитель чаю, але народ хвалить.
А ось риби виявилося зовсім мало. В основному, кальмари і «філе дивною риби» На весь ринок, всього один лоток.
Весь хліб в Китаї солодкий. Хліб - це делікатес. Прикупити «Бродінской черняшечкі» не вийде. Зате можна купити багато солодкої борошняної фігні в клярі.
Здивувало те, що китайці весь час щось пишуть на великих смартфонах. Смарфони є у всіх. Пишуть і старі і молоді.
А якщо ви зголодніли, що тут же є безліч місць, де можна приготувати то що ви купили. М'ясо готують окремо, локшину - окремо, солодощі - теж окремо.
Найефектніша і пахуче - це приготування м'яса.
Все піддається термообробці. Китайці нічого сирого з м'яса не їдять.
Оброблений продукт складають в чани з киплячою водою.
Додають локшину і спеції - і страва готова!
Повз проходив - сів пообідав.
А якщо потрібно пришити ґудзик, то на китайському ринку така послуга надається.
Джерело: http://uainfo.org