Header Ads

Справа часу: коли Україна нарешті отримає Javelin


Експерт розповів, що принесуть Україні переговори у Вашингтоні

Переговори лідерів двох країн Дональда Трампа і Петра Порошенка дозволять розширити співпрацю між США і Україною в енергетичній та військовій сферах.

Про це повідомив директор департаменту міжнародних відносин фонду "Майдан закордонний справ" Олександр Хара в ефірі "Обозреватель.LIVE". Переговори між Києвом і Вашингтоном дозволять поглибити співпрацю в ядерній енергетиці.

Він зазначив, що на даний момент Україна на 98% залежить в цій сфері від російських ресурсів. Це, за його словами, є неприйнятним, враховуючи, що РФ зараз є агресором і в найближчому майбутньому навряд чи змінить свій зовнішній курс.

Експерт підкреслив, що Україна домовилася про закупівлю та постачання американського вугілля. Це ще більше допоможе позбутися енергетичної залежності.

Керівник фонду зазначив, що з питанням про летальну зброю поки ситуація не прояснилася і розв'язку можна буде побачити в найближчій перспективі.

"Можливо, вдасться отримати зброю як у вигляді допомоги, так і щось купити. Також всім відомі Javelin, які нам потрібні, щоб відбити атаки РФ на Донбасі. З огляду на, що танків у них більше, ніж у Бундесверу. Це все ми побачимо в найближчому майбутньому".

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, в Кремлі відреагували на інформацію про можливі поставки американської летальної зброї Україні.


Джерело: https://znaj.ua
На платформі Blogger.