Header Ads

Скандальне перейменування проспекту в Києві: нові подробиці


Суд зобов'язав поліцію міста порушити кримінальну справу на Кличка. 

Київський окружний суд зобов'язав поліцію міста порушити кримінальну справу на мера Києва за заявою громадських за спробу перейменувати проспект Ватутіна в проспект Шухевича, незважаючи на заборону суду. 

Про це на своїй сторінці в Facebook заявила глава громадської організації Інститут правової політики і соціального захисту, автор петиції проти перейменування проспекту Ватутіна Ірина Бережна, передає Хроніка.інфо з посиланням на Кореспондент . 

"Шевченківський райсуд за позовом нашої" Антифашистської правозахисної ліги "зобов'язав Нацполіцію внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань повідомлення про кримінальне правопорушення, скоєне мером Кличко і секретарем Київради за фактом підписання і опублікування на сайті рішення з перейменування проспекту імені Генерала Ватутіна на шухевича, незважаючи на заборону суду! Це означає, що тепер буде порушено кримінальну справу у відношенні цих горе-чиновників! ", - написала Бережна, приклавши копію відповідної постанови суду. 

Раніше ЗМІ з посиланням на секретаря Київської міськради Володимира Прокопіва повідомили, що рішення міськради від 1 червня про перейменування проспекту генерала Ватутіна в честь лідера Української повстанської армії Романа Шухевича вже вступило в силу. 

Після цього громадські працівники, які виступають проти перейменування, зажадали від поліції Києва завести проти мера кримінальну справу. За їх словами, міська влада не мали права перейменовувати проспект через існуючої заборони Окружного адміністративного суду Києва. 

Генерал Ватутін в роки Великої Вітчизняної війни очолював Перший український фронт в ході битви за Дніпро і визволення Києва.




Джерело: http://hronika.info
На платформі Blogger.