Header Ads

Планується велика поставка автомобілів HMMWV в Україну, - посол у США Чалий. ВІДЕО


Сполучені штати Америки планують поставку великої партії автомобілів HMMWV в Україну.

Про це посол України в США Валерій Чалий заявив в ефірі Радіо Свобода, інформує Цензор.НЕТ.

Відповідаючи на питання про можливість поставок летальної зброї США в Україну і як просувається ця ситуація, посол зазначив, що незважаючи на підтримку Пентагону, рішення залишається за президентом Трампом.

Також Чалий повідомив, що вчора у Вашингтоні пройшла дискусія між експертами, які запропонували розглянути поставки в Україну оборонної зброї - протитанкового, протимінного озброєння, засобів комунікації, радарів.

"Я думаю, що найближчим часом ми знайдемо включення вже в законодавчу базу Конгресу конкретизацію таких видів поставок", - додав він.

"Нам потрібна зараз не тільки сама техніка, але ті ж самі автомобілі HMMWV (скорочення від High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle - "високорухливий багатоцільовий колісний транспортний засіб", читається як "Хамві" - ред.). Зараз, я можу це сказати, планується поставка, велика поставка автомобілів, нових автомобілів, якісних. У тому числі, медичних. Це все те, що допомагає зберегти життя (військовослужбовців - ред.), допомагає зупинити агресію і абсолютно не спрямоване на наступальну операцію", - повідомив посол.



Джерело: https://ua.censor.net.ua
На платформі Blogger.