Header Ads

Луценко має намір переконати суд в Гаазі, що події на Майдані в 2014 призвели до війни в Україні

У МКС були задоволені кількістю та якістю матеріалів, наданих військовою прокуратурою України.


Генеральний прокурор України Юрій Луценко в 20-х числах листопада має намір провести в Гаазі перемови з представниками Міжнародного кримінального суду (МКС) про підслідність розслідування подій на Майдані, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Представники МКС сумніваються в тому, що події на Майдані можуть бути напряму предметом розгляду в Гаазі ... тому що для цього потрібно довести, що в Україні немає можливості проводити слідство і суд з цих питань", - повідомив Луценко журналістам після зустрічі з членами сімей героїв Небесної Сотні в суботу в Києві.

Генпрокурор зазначив, що Україна справді може вести слідство і суд (хоча б заочний) за цими злочинами, але під час консультацій із представниками МКС було знайдено порозуміння, що події на Майдані Незалежності в Києві 2014 року стали лише частиною ланцюга, який призвів до війни в Україні, що вже підпадає під юрисдикцію МКС.



Читайте:  Жителі Сибіру спостерігають рідкісне природне явище



"Наша версія, яку я збираюся обговорити в Гаазі, зводиться до такого: В.Янукович і його оточення спочатку з метою втримати свою владу для грабежу країни пішли на тиск проти демонстрантів, які виступали проти його курсу, потім на їх фізичне знищення, потім він полетів на Схід України і намагався розколоти країну. Коли це не вдалося він полетів на територію Росії, а потім у Крим для того, щоб "освятити" анексію Криму ... Фактичний склад державної зради, який призвів до того, що з великою часткою ймовірності є підслідністю МКС", - пояснив Луценко.

Зважаючи на це, на думку генпрокурора, події на Майдані в Києві і події в Харкові, Донецьку, Одесі та інших містах України, а потім бойові дії на сході країни привели до військових злочинів.

Він також зазначив, що в МКС були задоволені кількістю та якістю матеріалів, які були надані їм військовою прокуратурою України.




Джерело: ukr.lb.ua
На платформі Blogger.