Header Ads

"Воїн на полі, патріот в житті". Топові вчинки Романа Зозулі, які заслуговують на respect. У сумі ГЕРОЙ!!!

Форвард "Бетіса" і збірної України вже давно – не просто футболіст. "Футбол 24" розповідає про волонтера, громадянина і патріота.


Роман Зозуля на стрільбах













Поїздки на фронт

З початком війни на Донбасі Роман Зозуля підтримує українську армію. Спершу – своєю присутністю і добрим словом. Наприклад, перед двобоєм із "Аяксом" на шляху до фіналу Ліги Європи форвард тоді ще "Дніпра" побував на військових навчаннях, де взяв у руки зброю. Влітку 2015-го разом із Маркевичем, Федецьким і Єзерським Роман навідався до наших прикордонників у Маріуполі, а також об’їхав чимало українських блокпостів. Звичайно ж, не з порожніми руками.



Народна армія

На той час вже функціонував благодійний фонд "Народна армія", створений у квітні 2015-го спільними силами дніпровських волонтерів та Романа Зозулі. Форвард запевнив, що організація допомагатиме нашим військовим, доки вони не здобудуть повну перемогу над ворогом. "Народна армія" займається матеріальним постачанням на фронт, а також опікується пораненими воїнами у лазаретах.


Виставив на аукціон медаль фіналіста Ліги Європи

Добро повертається сторицею, стверджує народна мудрість. Зозуля в цьому переконався, виставивши на продаж свій єврокубковий трофей. Медаль опинилася в руках дніпровського дзюдоїста Олександра Кісельова, який викупив її за 210 тисяч гривень і… повернув власникові. Ну а Роман перерахував усі гроші на потреби армії.


Допоміг із ремонтом госпіталю

У червні 2015-го Зозуля відзвітував про завершення ремонту військового госпіталю у Дніпрі і подякував усім співпричетним. Цей медичний заклад одним із перших приймає поранених фронтовиків.



Створив футбольну Академію

Весною цього року Роман Зозуля та Руслан Ротань оголосили про створення Академії футболу у Дніпрі. У своїх намірах футболісти окреслили, зокрема, роботу із дітьми воїнів АТО. За приклад дніпровська академія бере досвід легендарних шкіл "Аякса" та "Барселони".



Автограф Мессі – для дітей солдатів

"Цього літа у багатьох дітей з'явиться прекрасна можливість прожити життя справжнього спортсмена в дитячому футбольному таборі Ротаня і Зозулі, – написав Роман у Facebook. – Лотом аукціону є футболка "Барселони" з усіма автографами її гравців, зокрема і з підписом Ліонеля Мессі! На всі виручені кошти від продажу цієї футболки ми придбаємо путівки для дітей учасників АТО!"

Футболку вдалося роздобути завдяки Андрієві Русолу, який перебував у Каталонії на стажуванні.


Звернувся до Президента

У серпні Зозуля опублікував звернення до Петра Порошенка, де прохав присвоїти загиблому воїну АТО звання Героя України. Мова йде про Влада Козарина.



Зробив подарунок паралімпійському чемпіону

Форвард-новачок "Бетіса" був настільки вражений перемогою українського фехтувальника Андрія Демчука на Паралімпіаді в Ріо, що подарував львів’янину свою футболку. Це був гідний і красивий жест!



Застеріг націю від подвійних стандартів

Зозуля не збирається миритися з тим, що попри війну в Україні досі дозволяють концертувати російським зіркам.



Йому лише 27, а скільки всього він уже встиг! Респект від фанатів на матчі Україна – Сербія –абсолютно заслужений.







Джерело: football24.ua/
На платформі Blogger.