Header Ads

В Україні знайшли унікальну скульптуру скіфської баби 5 століття до н.е. – ВІДЕО


Археологічну знахідку виявив тракторист у полі

Під час весняних робіт у полі в Кіровоградській області тракторист знайшов скульптуру, що датується V століттям до нашої ери, передає Politeka.

«Спочатку подумав, що просто камінь, але розгледів на ньому людські обриси», – заявив чоловік, який сфотографував виявлене і незабаром звернувся до вчених.

На місце знахідки терміново виїхали археологи та історики, вони повідомили, що скульптура це раніше скіфська баба, яку створили в п’ятому столітті до нашої ери. Археологи мають намір помити скульптуру і визначити чи має вона наукову цінність.

Всього в світі існує три подібні скульптури і вчені підозрюють, що знайдений пам’ятник ймовірно і є третя скульптура.

Як писала Politeka, під час розкопок в Єгипті виявили несподівану знахідку. Верхня частина величезної статуї, виконаної з кварциту була урочисто перевезена на площу Тахрір і встановлена ​​в парку Єгипетського музею.

Відомо, що кварцит стародавні єгиптяни вважали священним матеріалом, скам’янілими сонячними променями.

Міністр у справах старовини АРЕ д-р Халед ель-Енан відвідав археологічну зону храму Аменхотепа III в Ком ель-Хеттан.

«Поступово тут будуть зібрані всі фрагменти статуї, яка після консолідації та консервації прикрасить експозицію нового, Великого єгипетського музею в Гізі, який готують до відкриття біля підніжжя пірамід в травні 2018 року», – повідомив ель-Енан


Джерело: https://politeka.net
На платформі Blogger.