Header Ads

Трампу доводиться бути обережним з Україною – Independent


Як зазначається, свідченням нервування команди Трампа з приводу наслідків виглядає його спроба дистанціюватися від Манафорта

Президенту США Дональду Трампу доводиться бути обережним з Україною на тлі розслідування, пов'язаного з Росією. Про це пише кореспондент британського видання Independent Кім Сенгупта, повідомляє Inopressa.

http://ukr.segodnya.ua/world/trampu-prihoditsya-ostorozhnichat-s-ukrainoy-independent-1016504.html

Як зазначає автор, "в Україні за кожним кроком Сполучених Штатів із занепокоєнням спостерігає президент Петро Порошенко. Він не тільки стурбований тим, що Вашингтон може послабити підтримку країни в боротьбі з Росією, але і намагається реабілітувати себе в очах Трампа після того, як його уряд не дуже приховував, що підтримує Хілларі Клінтон на американських президентських виборах".

"Є свідчення того, – повідомляє журналіст, – що українські чиновники допомогли Демократичній партії розкрити непідтверджені незаконні зв'язку між Трампом та Москвою. Сюди входить діяльність Пола Манафорта, колишнього голови штабу (Трампа), який до цього грав ту ж роль у Віктора Януковича, екс-президента України і союзника Путіна".

Кореспондент також нагадує, що міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков назвав Трампа "клоуном" і відгукнувся про його коментарі щодо Криму як про "діагноз небезпечного маргінала" в Twitter.

"Порошенко поки не зустрічався з президентом США, – йдеться далі. – Зусиллям у організації зустрічі українського посла у Вашингтоні Валерія Чалого заважає думка команди Трампа про те, що в найбільшій змові з демократами були люди, пов'язані з посольством".

"А поки різні розслідування зв'язків Трампа з Росією тривають, і увагу знову зосереджено на Україні, – пише журналіст. – Одне з недавніх звинувачень полягає в тому, що Манафорт отримував великі суми за допомогою "підозрілих платежів"від Януковича". Автор повідомляє, що слідчі в Україні хочуть допитати Джеймса Комі, директора ФБР, – бюро веде своє власне розслідування зв'язків з Росією".

"Свідченням нервування команди Трампа з приводу наслідків виглядає його спроба дистанціюватися від Манафорта, – вважає кореспондент. – На недавньому брифінгу для журналістів прес-секретар Білого дому Шон Спайсер раптово згадав ім'я Манафорта і заявив на тлі загального скептицизму, що "він грав дуже обмежену роль протягом дуже обмеженого проміжку часу" в президентській кампанії".

"Однак розслідування нікуди не дінуться, і "український зв'язок", ймовірно, буде як і раніше критично вивчатися, – пише Сенгупта. – Прохолода між урядом Порошенкя і Трампом навряд чи скоро зміниться відлигою".


Джерело: http://ukr.segodnya.ua
На платформі Blogger.