Header Ads

Китайці відкриють магазин для чесних покупців 2 ВІДЕО


Після впровадження біометричної системи розробники планують відкрити магазин для широкої публіки

У Китаї незабаром з’явиться магазин, у якому не буде жодного продавця.

Бета-тестування автоматичного безпілотного торгівельного закладу на на території кампуса Хефейского технологічного університету розпочала шведська компанія Wheelys, передає MIT Technology Review.

Розробники назвали свій проект Moby, і його фішка полягає в цілковитій відмові від обслуговуючого персоналу в магазині.

Торговий павільйон побудований на колісній платформі і здатен самостійно пересуватися по заданому району.

Moby працюватиме цілодобово, але, щоб потрапити всередину і придбати товари, покупці мають використовувати додаток-компаньйон з прив'язаною банківською картою.


Аби двері павільйону відкрилися, людині варто тільки просканувати штрих-код, розміщений біля вхідних дверей. Усередині клієнт вибирає товар, сканує штрих-код через додаток, після чого з банківської карти буде списана необхідна сума.

Цікавим є той момент, що Moby сам відслідковує наявність товару на полицях. І якщо певна позиція закінчується, він їде на склад за новою партією.

Інженери планують доопрацювати проект. Разом з китайськими коллегами вони хочуть поліпшити систему безпеки торгового закладу. Для цього додадуть можливість розпізнавання клієнта за біометричними даними. Останні використовуватимуться рівно до того часу, поки покупець знаходитиметься в магазині, і видалятимуться відразу після того, як він піде геть.

Після впровадження біометричної системи розробники планують відкрити магазин для широкої публіки.






Джерело: https://znaj.ua
На платформі Blogger.