Header Ads

Чим корисний гарбуз для організму


Осінь - це час для урожая гарбузів. А так, як гарбуз вважається корисним на вітаміни овочем, не можна залишити його без уваги.

 Гарбуз має характерний помаранчевий колір і величезну користь для організму.

Подібно як і всі фрукти і овочі яскравого оранжевого кольору, гарбуз надзвичайно багатий бета-каротином, який наш організм перетворює в вітамін А, такий необхідний як для зміцнення імунної системи, так і для нормального функціонування травної і дихальної системи.

Підтримує енергетичний баланс

Гарбуз є важливим джерелом вуглеводів, виконує енергетичну функцію, гарбуз в той же час містить велику кількість калію, магнію та мікроелементів, необхідних для підтримки енергетичного балансу організму.

Недолік цих мікроелементів може стати причиною підвищеної стомлюваності, м'язових судин, а також збільшення рівня холестерину в крові і стрибків артеріального тиску, що підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Крім того регулярне вживання в їжу гарбуза сприяє пом'якшенню симптомів токсикозу у вагітних.

Для того щоб визначити,чи стиглий гарбуз, просто постукайте по ньому. Якщо плід стиглий, звук буде глухим.

Цікаві факти

Родина гарбуза Мексика, там її вживали в їжу ще за 3000 років до нашої ери.

Найсмачніший гарбуз - мускатний. Існує безліч її різновидів: гарбуз жолудевий, горіховий, мармуровий, золота груша...

Найважливіший антиоксидант бета-каротин, який є в гарбузах значно краще засвоюється, коли страви приготовлені з невеликою кількістю рослинного масла.

Найбільший в світі гарбуз виростив у 2010 році американець Кріс Стівенс, вон був в обхваті 4,7 метра.


Джерело: http://uainfo.org

На платформі Blogger.