Header Ads

СТРЕСОВА РОБОТА ВБИВАЄ


СТРЕСОВА РОБОТА ВБИВАЄ: ВЧЕНІ ЗНАЙШЛИ

 ЗВ'ЯЗОК МІЖ ПСИХІЧНИМ ЗДОРОВ'ЯМ

 ПРАЦІВНИКІВ І СМЕРТНІСТЮ




 Депресія частіше виникає у тих, хто має невеликий контроль над своїми завданнями.

 Дослідники зі Школи бізнесу ім. Келлі при Університеті Індіани виявили, що психічне здоров'я і смертність пов'язані між собою умовами праці.

 Дослідники виявили, що, коли вимоги до роботи вищі, ніж здатність працівника справлятися з ними, відбувається погіршення їхнього психічного здоров'я, а ймовірність смерті збільшується.

 Основними факторами, що впливають на психічне здоров'я працівників, є:
робоче навантаження,

 Згідно висновкам ведучого автора дослідження Еріка Гонсалес-Мулі та його команді, стресові фактори частіше викликають депресію і смерть в результаті роботи, де працівники мають невеликий контроль над своїми завданнями або для людей з більш низькими когнітивними здібностями.

 Крім того, дослідники також виявили, що вимоги до роботи в поєднанні з більш суворим контролем робочих обов'язків обумовлені кращим фізичним здоров'ям і меншою ймовірністю смерті.

 Експерти зібрали інформацію від 3148 жителів штату Вісконсін, які брали участь в національному репрезентативному поздовжньому опитуванні Midlife в Сполучених Штатах. Протягом 20-річного дослідження 211 учасників з їхньої вибірки померли.

 Дослідження було опубліковане в Журналі прикладної психології і є продовженням попереднього дослідження Гонсалеса-Мюле і його співавтора Бетані Кокберн, доцента кафедри менеджменту в Університеті Північного Іллінойсу, опублікованого в 2017 році.

 Хронічний стрес, викликаний роботою, може привести до психологічного синдрому, який називається вигорання. За словами Гонсалеса-Мюле, менеджери повинні забезпечити співробітникам більший контроль на роботі або зниження вимог, особливо тих, хто працює на відповідальних роботах.


Джeрeло: tsn.ua.



На платформі Blogger.