Header Ads

Яку соціальну допомогу отримуватимуть українці без стажу роботи


Непрацюючі українці, які досягли пенсійного віку, але не отримали права на пенсійні виплати, будуть отримувати тимчасову соціальну допомогу від держави. 

Відповідна постанова опублікована на урядовому порталі.

У Кабінеті міністрів визначили порядок нарахування тимчасової соціальної допомоги в період з 1 січня 2018 року по 31 грудня 2020 році для громадян, які досягли пенсійного віку, але не змогли накопичити 15 років страхового стажу, без якого не можна розраховувати на отримання пенсій.

За призначення соціальної допомоги будуть відповідати структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних та міських райдержадміністрацій.

«Тимчасова допомога перераховується кожні 6 місяців з урахуванням змін майнового стану та середньомісячного сукупного доходу і виплачується до досягнення такою особою віку, з якого воно набуває право на пенсійну виплату», - йдеться в документі.

Для призначення тимчасової допомоги потрібно подати до органу соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання або місцем фактичного проживання наступні документи:
Заява;
документ, що засвідчує особу;
інформацію про адресу зареєстрованого місця проживання (адреса місця фактичного проживання);
документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;
довідку про наявний страховий стаж, видану органами Пенсійного фонду України;
декларацію про доходи і майновий стан;
копію рішення про призначення опікуна (для особи, яка була визнана недієздатною).


Джерело: https://www.ukr.net
На платформі Blogger.